Bakgrund

Vi lever i en av de största globala kriserna på många år. Massarbetslöshet sprider sig över världen, miljontals människor är sjuka i corona, hundratusentals dör, restriktioner gör att vi inte kan resa vart vi vill eller träffa alla vi önskar.

Medierna förmedlar i detalj hur allvarlig situationen är, inklusive hur många som dör varje dag.

Vi är några bekanta som diskuterade den allvarliga situation vi befinner oss i och kom fram till att bidra med något positivt.

Mål

vadbra.se kommer arbeta inom tre områden:

Ge positiva nyheter

Det är lätt att glömma att under corona så sker både fantastiska och kul händelser. Här kan du hitta nyheter om de enorma resurser som läggs på att ta fram ett vaccin, antalet personer som blivit friska, kul och kreativa lösningar på problem och mycket annat.

Ge tips på underhållning och kul saker att göra


Här finns tips, spel och underhållning, både för dig som vill hitta på något själv och för grupper. Samt dagens kluring.

Hylla de som gör hjälteinsatser


Dagligen sker hjälteinsatser från personer som gör det där extra och som betyder så mycket. Vi kommer hylla och belöna en del av dessa. Varje månad kommer en Coronahjälte att utnämnas.

Hjälp till!

Du som privatperson eller företag kan hjälpa till genom att tipsa oss om någon som du tycker har gjort en fin insats under pandemin, och genom att sprida ordet om denna site. Dela gärna på sociala medier så fler kan ha glädje av sidan.

Vi söker även samarbetspartners som vill bidra med någon form av belöning för de som utnämns till Coronahjälte och synas här och i media som sponsor. Skicka ett mail till oss på info@vadbra.se

För att kunna göra vadbra.se har vi tagit hjälp av personer bakom webbportalen Hälsofakta som bl.a. jämför coronatester runtom i landet samt skyddad.se som informerar om både personlig och digital säkerhet.