Hitta aktiviteter och underhållning

Känns vardagen lite tråkig? Här hittar du massor av tips på saker att göra, både inom- och utomhus.

Upptäck din historia! Du anar inte hur mycket som går att upptäcka. Kanske upptäcker du t.o.m. att du är avlägsen släkting till någon kunglighet!

Se tusentals lektioner från de bästa när de delar sina historier, färdigheter, genvägar, misslyckanden och framgångar.

Njut av stjärnorna, tystnaden och känslan av frihet. Packa campingväskan med lite mat (eller satsa på ett stormkök), ta med dig ett tält och en sovsäck.

Åk på en härlig roadtrip eller utforska en ny plats. Vill du göra den i retro-stil, rekommenderar vi att inte använda GPSen, utan köp en vanlig hederlig karta och låt din medpassagerare vara din kartläsare. Felkörningar kan leda till nya upptäckter.

Vem gillar inte glass?

Packa picknickkorgen full med god mat och ge dig ut i sommaren.

Prova en ny hobby, lär dig vika fantastiska firgurer med ett enkelt pappersark.

Det går att spela poker gratis på massor av siter. Gå ihop med några vänner och hitta ett ledigt bord bara så kan ni ha er vanliga pokerkväll på distans.

Youtube är fylld av yoga-instruktörer som erbjuder gratis lektioner både för nybörjaren och den som hållit på med yoga ett tag.

Följ med på en guidad museivisning hemifrån soffan!

Roligt utomhusspel som passar alla åldrar. Hitta en grusplan i din närhet, och gå ut för en boule-runda med en vän. Kan även spelas av flera, i olika varianter.

Vandra igenom Fotografiska Museet i en virtuell modell.

Catcha upp med vänner och familj på distans! Videon lägger en extra dimension på det hela, som du absolut måste testa om du inte redan gjort det.

Njut av en härlig vandring! Ett urval av Sveriges alla leder hittar du här.

Både gott och nyttigt! Här hittar du massor av smarriga recept. Kanske hittar du din egen perfekta frukt- och grönsakskombo.

Modern version av skattjakt. Hitta s.k. cachar som ligger gömda i dina trakter. Låt inte mugglarna upptäcka dig dock. Fastnar du för det, så börjar du kanske skapa dina egna cachar.

Här hittar du massor av tips på olika smultronställen i Sverige.

Spela världens främsta kortspel på ett helt nytt sätt.

Skönt för både kropp och knopp!

Upplev och njut av vårt avlånga land på två hjul.

Håll hjärnan i trim.

Fånga Pokémon i den verkliga världen med Pokémon GO. Samtidigt får du motion om du är ute och går i det fina sommarvädret. Bra för immunförsvaret!

Njut av härligt friluftsliv utan att ge avkall på några bekvämligheter.

Man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt! Här hittar du gratis språkkurser på nätet. Duolingo är också en väldigt populär app för att lära sig nya språk.

Jättekul och garanterat slajmigt! Du kan även köpa slime-paket på t.ex. Lekia där du får formar till din slime också.

Se bioaktuella filmer från tv-soffan. Ja, filmerna som du inte ens hittar på Netflix ännu, kan du se via SF anytime.

Lista 100 saker du vill göra och uppleva.

Drömmer du om att lära dig dansa? Virka? Fotografera? Programmera? Spela ett instrument? Det finns en gratis online-kurs för nästan allt du kan tänka dig!

Gillar du siffror mer än bokstäver? Gillar du Sudoku mer än korsord? Det finns en uppsjö av sudoko-sidor på nätet att testa.

Supporta dina locals!

Oavsett om du har grillat ett tag eller är amatör så kan du lära dig allt för att bli en riktig proffs i den här online-kursen. 

Tävla med vänner eller familj för att se vem som går mest! Numera kan de flesta mobiltelefoner mäta din steg medan den ligger i din ficka/väska, och mobilen har du väl ändå alltid med dig?

Utmana dina vänner eller spela mot slumpmässiga motståndare i detta roliga ordspel.

Här hittar du tips på populära poddar. Du hittar alltifrån avslappnande häng med en bekant röst, komedi, seriösa poddar om ekonomi och teknologi, kulturpoddar etc

Läs boken du har längtat efter, men inte haft tid till.

Ge dig ut på en härlig paddeltur.

Pandemin har satt fart på digitaliseringen av många nöjen. Besöka aktuella utställningar digitalt hos museer från hela världen.

Vem älskar inte sötsaker? Och det blir så mycket bättre och nyttigare o det är hembakat. Satsa på klassiker som kanelbullar och hallongrottor, eller "nymodigheter" som no-bake cheesecakes, eller desserter i glas.

Passa på att upptäcka och turista i din egen stad! Gå till områdena som du aldrig går till, och upptäck din stads historia.

Sommaren är kort. Ta tillvara på de soliga dagarna och låt sanden värma dina fötter. Ta med hink och spade och bygg sandslott med barnen, eller ta med en bok som du länge velat läsa. Och glöm inte den obligatoriska strandglassen.

Njut av en 360-graders virtuell promenad i vackra Keukenhof.

Utveckla dina matlagningsskills och laga t.ex. en festmåltid till middag ikväll. När du vill ta det till nästa nivå kan du via youtube kan se hur professionella kockar gör.

Hemgjord glass är både gott och enkelt! Och så kan du göra den vegansk, laktosfri, sockerfri etc efter din diet. På ICAs sida hittar du 16 härliga recept.

(Sponsrad)

Fotografiska bjuder på 10 avsnitt av deras fotokurs online.

British Museum låter virtuella besökare upptäcka hundratals fantastiska och historiska föremål.

Låna och njut av en ljudbok gratis via biblioteket.